Vodič za početnike 2021, u nekoliko koraka do online prodavnice

Kako napraviti web shop u WordPressu

Ako vas interesuje kako napraviti internet prodavnicu, odgovor ćete dobiti u ovom definitivnom vodiču. Ne, ne treba da budete programer da bi pokrenuli VAŠ sajt za prodaju stvari na WordPress platformi. Tehnologija je veoma napredovala i omogućava Vam da jednostavno pokrenete sajt za online prodaju a pritom uštedite novac i mnogo vremena.

Koliko vremena je potrebno :

2

Hours

30

Minutes

Cena izrade i održavanja internet prodavnice na godišnjem nivou, prosek:

100

EUR

Potrebni alati:

– Ponuda proizvoda, opis, slike, tekst
– Domen i hosting
– WordPress instalacija
– Logo za prodavnicu /sajt
– Metod primanja uplate / PayPal, Plaćanje prilikom isporuke, uplata karticama

Kako napraviti sajt za internet prodaju, koraci:

Korak 1 Kupite domen i hosting

Domen je ime našeg sajta a hosting je mesto gde se nalazi njegov sadržaj. Ovo je važan i neophodan korak kako bi naša prodavnica mogla ispravno da funkcioniše. Dakle prvi korak je kupovina domena i hostinga – pogledajte vodič.

Korak 2 Instalirajte WordPress platformu

Kada registrujemo domen i kupimo hosting, vreme je da instaliramo WordPress platformu. Pogledajte kako instalirati WordPress na cPanel

Korak 3 Napravite Logo

Sada imate domen, hosting i instalirali ste WordPress. Vreme je kreirate logo, definišete boje, tektove za sajt i krenete u akciju. Pogledajte kako napraviti logo online

Korak 4 Instalirajte WooCommerce plugin

Naredni korak je da instaliramo dodatak za izradu prodavnice. U pitanju je WooCommerce softver, najpopularniji WP program za kreiranje sajta za prodaju stvari online.

Korak 5 Napravite prodavnicu

Kada smo pripremili potrebne alate, sada možemo da krenemo sa ubacivanjem proizvoda, izradom potrebnih stranica i podešavanjem prodavnice. Da li ste pripremili slike proizvoda, opise i cene? Ako je tako, možete početi. Uskoro objavljujem nastavak tutorijala!